Voorwaarden om Leefstijl verbeteringen door te voeren zijn – Bewuste keuzes maken, Een doel hebben, Actief bewegen, Volwaardige voeding, Rustmomenten nemen.

Met een Bewuste Leefstijl - Fitter - Slanker - Vitaler

Bewust kiezen voor een gezonde, actieve en vitale leefstijl ....
Bewust zijn om je doel te bereiken en vol te houden
Bewust zijn van uitgebalanceerde en volwaardige voeding
Bewust actief zijn met bewegen en sport
Bewust voldoende rustmomenten nemen

Peilers

Het Bewuste Leefstijl systeem

Doel:
Belangrijke voorwaarden om Leefstijl veranderingen door te voeren zijn bewuste keuzes maken , een doel hebben, actief bewegen, volwaardige voeding, rustmomenten nemen.
Leefstijl programma's kunnen zijn voor. Afslanken- conditieverbetering - lager en gezonder lichaamsvet percentage -- vitaal en fitter ouder worden - obesitas bestrijden - na een ziekte periode aan je herstel werken - of door een evenwichtig eetpatroon en voldoende bewegen een "rijker" leven beleven.
Leefstijl beweeg programma,s kunnen zijn ...
sportief wandelen - voetballen - hardlopen - nordic walking - fitness - iedere vorm van sport en bewegen.Dit kan in groepsverband, maar ook individueel en / of met een , sport - leefstijl-beweegcoach
Om je doel te bereiken en je lichaam beter in Balans te brengen, volg minimaal 3 maanden een Leefstijl programma, en de verschillen zullen duidelijk merkbaar en zichtbaar zijn.
Hoe volg je een Leefstijl programma?
intake gesprek met..
Wat wil ik?
Wat is mijn doel!
Metingen met Body scan
Persoonlijke adviezen en begeleiding
Afspraken
Bewegen met een Leefstijl programma. Minimaal 3 x week actief bewegen.
A = Minimaal 1x week onder begeleiding een Leefstijl programma volgen
B = Minimaal 2 x week een uur actief bewegen via een Leefstijl programma
C = 1 tot 2 uur per week actief bewegen.

Voedingsprogramma samenstellen.
A = Eigen programma. Zelf bijhouden en doorgeven aan je coach.
B = Herbalife voedingsprogramma voor jouw samengesteld.

Directe controlepunten:
UKK wandeltest met hartslag en zuurstof opname metingen
Gewicht lichaamsvet % lichaamsvocht %- spiermassa - visceraal (buik) vet metingen

Indirecte controlepunten:
Hoe voel ik mij Hoe zie ik eruit. - Lichamelijke conditieverbetering - Wandel ik sneller
ALFA 247
Waarom Wandel jeFit
De ziekten die veroorzaakt worden door te weinig beweging zijn inmiddels doodsoorzaak nummer 1. Ruim 50% van de mensen in Nederland heeft een overgewicht, een te hoog lichaamsvetpercentage, een te laag lichaamsvochtpercentage. Diabetes 2, een geld verspillend probleem voor de ziektekosten. Problemen met de tussenwervelschijven en gewrichtsklachten treden ook al op bij jongere mensen, terwijl een verkeerde lichaamshouding invloed heeft op het hele organisme. Problemen die stukken minder zijn als mensen meer en actiever zouden bewegen.
Wandel jeFit is fitness voor lichaam en geest. 80% van de mensen beweegt minder dan 1000 meter per dag en leidt aan bewegingsarmoede. Een immobiel leven. De bloedtoevoer wordt minder, er ontstaan vetophopingen in de aderen en het energietransport in het lichaam functioneert steeds trager.
De hersenen hebben ook zuurstof nodig, maar krijgen dat steeds minder met alle gevolgen. In plaats van geestelijke frisheid ontstaat er geestelijke zwaarte en leegheid. De bloedsomloop transporteert voedingsstoffen naar iedere hoek van het lichaam, hoe afgelegen ook. Dat geld ook voor de botcellen en het gewrichtskraakbeen, die wanneer ze slecht worden verzorgd minder soepel worden en sneller verouderen.
Waarom volwaardige voeding?
Om ons lichaam goed te laten functioneren heeft het volwaardige voeding en energie nodig. Goed uitgebalanceerde voeding zorgt ervoor dat ons lichaam optimaal kan functioneren.
Minder uitgebalanceerde voeding bezorgt ons lichaam armoede en het moet hard werken om de te ontstane tekorten te compenseren. We gaan ons minder goed voelen en kunnen allerlei kwaaltjes krijgen waarmee we naar de dokter gaan en dan via medicijnen kunnen we ons wat beter gaan voelen, maar het is niet de oplossing. Veel lichamelijke klachten zijn voeding gerelateerd.
Maar wat is dan goede voeding? Voeding wat ons lichaam nodig heeft. De Voedingspiramide? Voeding gebruiken volgens deze methode helpt ons in ieder geval om het zo goed mogelijk te doen en bewust met onze voeding bezig te zijn.
Voedingspiramide
En toch heeft ons lichaam soms behoefte aan meer. En dan m.n. meer uitgebalanceerde essentile voedingstoffen zoals vitaminen en mineralen. We gebruiken te veel geraffineerde producten waar een groot deel van de voedingsstoffen uit is geraffineerd om een lekker wit product te verkrijgen. Fast Food, een niet meer weg te denken hoeveelheid voedsel dat elk moment van de dag te koop is. Groente en fruit zijn het gehele jaar door te koop in de supermarkten. Recente onderzoeken geven aan dat de hoeveelheid essentile voedingsstoffen in groenten fruit schrikbarend terug gelopen zijn. Maar ons lichaam heeft het wel nodig. Ons lichaam vraagt erom, we nemen meer voedsel, meer calorien, meer suikers en we worden zwaarder, we krijgen een hoger vetpercentage, ons lichaamsvochtpercentage wordt lager en we gaan ons minder goed voelen. Naar de dokter, medicijnen en de cirkel is rond. Aanvulling op de tekorten met voedingssupplementen, extra vitaminen en mineralen, extra essentile voedingsstoffen is een noodzaak
Een mens eet om te leven .......... We leven niet om te eten.
Er zijn duizenden ziekten, maar er is slechts een gezondheid. Bewuste Leefstijl werkt levensverlengend.
Herbalife voeding voorziet in deze behoefte. Al velen jaren is HERBALIFE marktleider met uitgebalanceerde voeding. HERBALIFE heeft een ruime scala aan voedingssupplementen.


Maar..ook met de schijf van 5 is het mogelijk.
Belangrijk is dat u zich met volwaardige voeding en voldoende bewegen goed en gezond gaat voelen.
Wat is je doel? De keus is aan jouw. Wij kunnen je helpen.
mail voor nog meer informatie en of een afspraak

aad@sportbalans.nl
  print